Jump to content

A Nikon újdonsága

2017. 09. 04. 18:31

Júliusban mutatta be a Nikon legújabb távcsövét. A MONARCH Fieldscope távcsövekkel élvezheti az éles optika és a kontrasztos kép előnyeit, amely minden időjárási körülménynek megfelel, hiszen vízálló (1 méter mélységig és 10 percig) és páramentes (nitrogéngáz gondoskodik róla) és minden szabadtéri tevékenységhez ideális választás.

Legyen szó madármegfigyelésről vagy a természet szépségében való gyönyörködésről, az ED (extra-alacsony szórású) üveggel ellátott, fejlett apokromatikus optikai rendszer minimálisra csökkenti a színeltéréseket, hogy kivételesen tiszta látómezőt kapjon. A képsík-korrekciós rendszer a teljes képen konzisztens élességet biztosít, egészen a szélekig.

Az optimalizált élességállító rendszer különböző sebességeket kínál egyetlen élességállító vázban - finom mozgás a távoli témákhoz, és erőteljesebb a közeliekhez -, így precíz irányítást élvezhet a kéz természetes mozgásával.

KIVÉTELES OPTIKAI TELJESÍTMÉNY A TELJES KÉPSZÉLESSÉGRE

Még bonyolult fényviszonyok között is éles és kontrasztos képet kap, köszönhetően az ED (extra-alacsony szórású) üveget alkalmazó, fejlett apokromatikus optikai rendszernek, amely nem csupán a vörös, kék és zöld, hanem az ibolya színeltéréseket is korrigálja. A képsík-korrekciós rendszer kompenzálja a térgörbületet, és konzisztens, a teljes képszélességre kiterjedő élességet biztosít, így az egész látómezőn világos és tiszta képet biztosít.

OPTIMALIZÁLT MECHANIKAI TELJESÍTMÉNY

Az optimalizált élességállító rendszerrel gyorsabban és biztosabban fókuszálhat a témára. Különböző élességállítási sebességeket kínál egyetlen élességállító gyűrűvel az optimális használatért; gyorsan végezhet finom beállításokat a távoli témákhoz, illetve kevésbé finom beállításokat a közeliekhez. Az egyszerű, optimalizált működés nagyszerű mechanikai teljesítményről gondoskodik.

(Forrás: vadaszideny.hu; nikon.hu)