Jump to content

I. Fejér Megyei Sportvadász Nyílt Nap - összefoglaló

2017. 05. 16. 16:34


A OMVK Fejér Megyei Területi Szervezete és a Magyar VADÁSZLAP közösen szervezte, szakmai ismeretterjesztő és hagyományteremtő céllal a nyilt napot. A rendezvényére több mint 160 érdeklődő érkezett a Kápolnásnyéki Eseményközpontba.  

Május 12-én, Kápolnásnyéken, a DFT Eseményközpontban, az OMVK Fejér megyei Területi Szervezete és a Magyar VADÁSZLAP szerkesztősége közös rendezésében tartották meg az I. Fejér megyei Sport- és Hivatásos vadász Nyílt Napot.

Pechtol Szabolcs, a megyei vadászkamara oktatási bizottságának elnöke, a Vadászlap Kft. operatív igazgatója köszöntötte a megjelenteket, majd röviden ismertette a hagyományteremtő szándékkal útjára indított konferencia-sorozat céljait.

A felszólalók közöt elsőként Bajdik Péter, a Földművelésügyi Minisztérium Vadgazdálkodási Tájegységi Főosztályának vezetője tartott előadást, amelyben a tájegységi fővadászok tevékenységéről tájékoztatta az egybegyűlteket, külön bemutatva a megyében tevékenykedő kollégáit.

Ezt követően Pechtol Lajos titkár a vadászkamara országos és megyei szerepről beszélt. Dr. Msc. Visegrády Zoltán ügyvéd néhány jellemző jogesetet boncolgatott, melyek között a vadászlőfegyver átadás-átvételével, illetőleg az orvvadászattal kapcsolatos jogértelmezési anomáliákat igyekezett tisztázni. Külön kitért arra, hogy aki tiltott vadászati eszközt – például éjjellátó célzóberendezést használ – orvvadászat büntettét követi el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható.

Simon Szabolcs, a Magyar VADÁSZLAP főmunkatársa előadása következett, majd Németh Zoltán szakmai igazgató „Vadászat a közösségi és média felületeken” címmel az internetes kommunikáció veszélyeire és lehetőségeire, erősségeire, illetőleg gyengeségeire hívta fel a figyelmet.

A találkozót Wallendums Péter felelős vezető-szerkesztő „Vadászetika a 21. században” címet viselő előadása zárta.

(Forrás: vadaszideny.hu; omvk.hu; vadaszlap.hu; fotó: omvk)