Jump to content

1,1 milliárd jut vadvédelemre

2017. 06. 16. 17:12


Az amerikai belügyminisztérium honlapján jelent meg a hír, miszerint az USA belügyminisztere Ryan Zinke nem rég bejelentette, hogy a Pittman-Robertson Wildlife Restoration és a Dingell-Johnson Sport Fish Restoration törvények alapján, a vadász, horgász felszerelések hirdetései és cikkei után járó adóból, több mint egy milliárd dollár folyt be, amivel az állami vadvédelmi szervezetek munkáját támogatják.

Nyolcvan éve működik az a rendszer, amelynek célja az élővilág védelme. A rendszerhez azok a horgászok és vadászok járulnak hozzá, akik élvezik ezen szabadidős tevékenységek "gyömölcseit". A támogatás jelentős segítség az állami vadvédelmi szervezeteknek, hogy megőrizhessék a természeti értékeket a jövő generációi számára.

Nem csak a vadász, horgász hirdetések, de egyes hajómotorok és üzemanyagok után is jár a „vadvédelmi” jövedéki adó. Ezzel is felelősséget vállalnak a vásárlók és az ilyen termékeket forgalmazó cégek a vadvilágért, amely a bevételeiket, a szórakozásukat adja.

A kongresszus által elfogadott és támogatott alap, a mai napig 19 billió dollárt osztott szét az államok vadvédelmi hivatalai közt, élőhely és rekreáció fejlesztési projektekre.

Ez a hozzájárulás tette lehetővé ezt a finanszírozási mechanizmust, ami egyedülálló az Egyesült Államokban, amely alapköve a hazai vadvédelemnek” – mondta Jim Kurth az amerikai hal és vadvédelmi hivatal megbízott igazgatója.

(Forrás: vadaszideny.hu; vadaszlap.hu; kép: pixabay.com)