Jump to content

Vizslás vadászok figyelem! Országos CACT Vizsla Főverseny 2017-ben is

2017. 08. 08. 18:31


Az Országos Magyar Vadászkamara 2017-ben is megrendezi az Országos Vizsla Főversenyt. A tavaly újjáélesztett versenysorozat visszajelzései alapján, a tradíciók feltámasztására és legfőképpen a 2021. évi Vadászati Világkiállításra gondolva a kamara ismét meghirdeti a versenyt. A kétnapos döntőre október 14-15-én kerül sor a Fejér megyei Soponyán.

Az OMVK – a MEOESZ közreműködésével – a tavalyi versenykiírásnak megfelelve versenyezni hívja a vizslás vadászokat. Az elsőkörös válogatók az OMVK területi szervezetei rendezésében zajlanak.

A megyei versenyek helyszíneit és időpontjait ITT találja.

A megyei versenyekről az első 3-3 kutya jut be a két regionális elődöntőbe, melyek időpontjai: szeptember 23.  és október 7. A régiókból 8-8 kutya érkezik be az országos rendezvényre, ahol CACT cím is kiadására kerül.

A központi rendezvény időpontja 2017. október 14-15, helyszíne a VADEX Mezőföldi Zrt. Soponyai Ökoturisztikai Központja.

Részvételi feltételek

  • A megyei válogatóversenyen nevezhet és részt vehet az a vizsla (FCI VII-es fajtacsoporthoz tartozó), amelyik rendelkezik magyar származási lappal, érvényes oltási igazolással és VAV vizsgával.
  • Egy tulajdonos egy vizslát nevezhet a tulajdonos lakhelye szerinti megyei versenyen. A főverseny keretében más megyében nevezni nem lehet.
  • A vizslát az a nevezésben megjelölt vezető vezetheti a versenyen, aki magyar állampolgár és rendelkezik érvényes vadászjeggyel, illetve nem áll a kinológiával kapcsolatos hatósági, vagy fajta klub vizsgálat, eljárás alatt.

Nevezési díj: 5000 Ft/kutya

Országos Vizsla Főverseny 2016 (fotó: OMVK oldaláról)

Bírálat, értékelés, minősítés

A verseny a MEOESZ által kiadott Vadászkutya vizsga- és versenyszabályzat utolsó aktuális – 2004-ben kiadott – verziója szerint (Vízi-mezei verseny vizslák részére) kerül megrendezésre. A kutyákat elbírálni, értékelni és minősíteni, valamint a versenyek egyéni helyezésének sorrendjét megállapítani ez alapján kell.

Hasonlóan a tavalyi rendezvényhez, a hétvége folyamán a civil érdeklődők részére a vizslás vadászatot és a fajták sokrétűségét látványos gyakorlati bemutatók demonstrálják, továbbá megtekinthető lesz a főverseny történetét bemutató tárlat, valamint egy moderált kinológiai szakmai fórumbeszélgetésre is sor kerül.

A főversennyel kapcsolatos további részletekről, a megyei válogatókról érdeklődni az OMVK Területi Szervezeteinek kinológusainál lehet (elérhetőségek).

(Forrás: vadaszideny.hu; omvk.hu)